28 april 2016 Vincent Kalf

Je teambuilding combineren met Escape Room !

Als trainingsbureau hebben we vanzelfsprekend verschillende unieke mogelijkheden om een mooie effectieve teambuilding samen te stellen. Maar, op dit moment is toch wel één van de meest uitdagende mogelijkheden de Escape Room ! Wij leggen graag even uit waarom. Wellicht is het iets voor jullie organisatie ?

arrangements-box-escape-room

Waarom een Escape Room en wat gebeurd er met je team?

Het namelijk net alsof je op de werkvloer bent met je vertrouwde team.
Een Escape Room heeft een groot verschil in wat voor soort activiteit het is: je zet namelijk vooral je brein in terwijl je bij de meeste teambuilding activiteiten juist vooral fysiek bezig bent.

In een Escape Room wordt alles getest wat er op de werkvloer ook nodig is:

  • Medewerkers moeten elkaar vertrouwen in een escape room en open en eerlijk zijn.
  • Communiceren en samenwerken met elkaar, want om uit de kamer te kunnen ontsnappen heb je elkaar nodig.
  • En ook hier wordt de stressbestendigheid getest: je hebt immers maar één uur om te ontsnappen

En als iemand in zijn gedrag negatief beïnvloed wordt vanwege de druk, verstoort dit de communicatie en dat heeft gevolgen voor het resultaat en het succes.

Bovengenoemde eigenschappen kom je ook tijdens je werk tegen en ook dan is het belangrijk om gezamenlijk goede resultaten te behalen en de werksfeer voor iedereen prettig te houden. In een Escape room wordt de ‘rol’ van iedereen dan ook in één opslag duidelijk. Natuurlijk is er ook een ideale groepssamenstelling voor een Escape Room. Om die balans te vinden is een hele uitdaging.

Een teambuilding combineren met een Escape Room is een positieve manier om je team te stimuleren goede prestaties neer te zetten, en daarnaast is het ook nog eens een erg uitdagend en leuk spel voor de spelers.

Wij vinden de Escape Room dan ook een zeer effectieve manier om mee te nemen in het programma van een teambuilding , zoals gezegd worden de medewerkers gestimuleerd en gemotiveerd om gezamenlijk een oplossing te zoeken voor een groot probleem. Ze worden gedwongen om oplossingsgericht te denken in teamverband. De opluchting en het vieren van het succes is dan ook altijd weer een prachtig moment en nog mooier is het om te zien dat het gehele proces zorgt voor een enorme bewustwording binnen het team.

Hoe bijzonder wil je het hebben? Nieuwsgierig geworden ? Neem snel contact met ons op, wij vertellen er graag over : Hulshof TCP- Anders Trainen contact