10 juni 2016 Vincent Kalf

Vrijheid zorgt voor creativiteit en eindeloze mogelijkheden !

Ik weet nog als de dag van gisteren , dat ik op een bepaald moment ook voor de grote keuze heb gestaan ! … Ga ik voor mezelf een eigen bedrijf starten of blijf ik lekker veilig voor een baas werken? …tja, hoe dat is gelopen, is nu wel duidelijk en dat ik daar nooit spijt van heb gehad ook ! Maar, het is niet altijd even gemakkelijk om tot die keuze te komen.

In mijn hart had ik toen al heel snel een keuze gemaakt, want ik ben absoluut het type dat altijd naar vrijheid snakt. Dus een eigen bedrijf starten was voor mij de ideale oplossing . Een eigen trainingsbureau naar eigen inzichten en eigen visie opzetten was voor mij dé ultieme uitdaging. Maar de zekerheid en veiligheid opgeven is niet altijd een gemakkelijke keuze… ook ik heb hier wel even goed over na moeten denken.

eerste-stap

Maar als ik dan weer alles op een rijtje ging zetten voor mezelf, merkte ik de volgende zaken echt op. Werken voor een baas hoeveel vrijheid je ook krijgt, is en blijft beperkend en kaders zullen er altijd zijn. Dat wilde ik nu eens niet voelen.. die beperkingen en verplichtingen. Nee, ik wilde gewoon doen wat ik…. ja, gewoon doen wat ik wil doen! Het liefst samenwerken met mensen ( zelfstandigen) en long-term partnerships aangaan, wel alleen werken met mensen waar ik een klik mee heb en die mij dagelijks inspireren en motiveren om mijn droom waar te maken. En daarnaast help ik deze mensen weer om hun eigen droom waar te maken. Hoe mooi en hoe simpel kan het zijn.

Inmiddels, nadat ik mijn bedrijf ben gestart in 2002, ben ik zelfs zo gegroeid met mijn coaching & trainingsbureau, dat het nu tijd is om me professioneel te gaan organiseren en structureren. Weer een nieuwe fase! Om deze groei nog verder te stimuleren moet ik gaan investeren. Niet alleen in mensen ( trainers/ support team) maar ook in mijn training product (innovatie) en heeft mijn bedrijf ook de nodige marketing & communicatie aandacht nodig. Dit alles brengt me weer een stukje dichterbij mijn droom. Ik kan dan ook inmiddels zegge, dat ik een hele fijne groep mensen om mij heen heb, die me scherp houden, inspireren en motiveren. En mijn creativiteit een bodemloze put is … bij alles wat ik doe zie ik nieuwe mogelijkheden !

Nog dagelijks denk ik terug aan dat moment waar ook ik die keuze heb moeten maken. En nog dagelijks realiseer ik mij dat ik werkelijk waar nooit spijt heb gehad van de keuze die ik destijds heb gemaakt .

De vrijheid, de inspiratie , de bevlogenheid, de groei, de mooie samenwerkingen en partnerships .. dit had ik nooit ondervonden als ik voor een baas was blijven werken ! Dat is zeker voor mij !

Herken jij jezelf in mijn verhaal en of zit je zelf op een cross-road ? Denk jij er wel eens over na om voor jezelf te beginnen, maar weet je niet of het wel iets voor jou is ? Neem dan gerust eens contact met ons op; Wij helpen je graag door middel van Life coaching om het allemaal inzichtelijk voor je te maken.Zodat ook jij een weloverwogen keuze kan maken.

Je kan rechtstreeks contact met ons opnemen: Hulshof TCP – Anders Trainen

Tot snel !

Richard Hulshof