24 mei 2016 Vincent Kalf

4 Tips om optimaal rendement uit je incompany training te halen !

Incompany of maatwerk trainingen beslaan een groot deel van de totale opleidingsmarkt. Maar hoe maak je er hier een succes van?

In veel gevallen is een training op maat een zeer efficiënte en effectieve leermethode. Wil jij ook een training voor je team of afdeling organiseren? Dan heb ik vier belangrijke tips voor jullie om een succesvol traject te starten.

4 tips voor optimaal rendement van je incompany training:

leerdoelen

1. Formuleer het leerdoel zorgvuldig
Elk traject begint bij de leervraag. Wat is het belangrijkste dat collega’s of medewerkers uit de training moeten halen en waarom? Is het leerdoel afgestemd op de organisatiedoelen? En hoe kunnen de deelnemers dit straks gebruiken in de dagelijkse praktijk? Bespreek dit intern en leg daarna het complete verhaal voor aan de trainer.

2. Betrek medewerkers of collega’s in het voortraject
Vraag om terugkoppeling van een directe collega of leidinggevende op het geplande traject, maar vraag vooral ook om input van een van de medewerkers die de training uiteindelijk gaan volgen. Vraag of het leerdoel duidelijk en toepasbaar is en wat hij of zij zelf graag uit de training zou willen halen.

3. Gebruik cases uit de eigen bedrijfspraktijk
Om medewerkers te betrekken en te enthousiasmeren, is het belangrijk hun taal te spreken. Zorg ervoor dat er bedrijfseigen cases behandeld worden, zodat deelnemers tijdens de training en daarna makkelijk de vertaalslag kunnen maken naar hun werkzaamheden.

4. Kijk goed welk trainingsbureau bij jou specifieke leervraag past
Zowel het ‘wat’ als het ‘hoe’ is belangrijk. Als je de leerdoelen helder hebt geformuleerd, zorg er dan voor dat je met de juiste experts om de tafel gaat zitten om het rendement op je training te kunnen garanderen. Dat betekent dat je een goed beeld moet hebben hoe de expert de leervraag vertaald in een training en vraag dus goed door zodat de verwachtingen duidelijk zijn.

Heb je een specifieke leerwens en leerdoelen en wil je daar vrijblijvend een keer met ons over praten.Neem dan snel contact met ons op via deze link : Hulshoftcp – Anders Trainen

 

Bron : Intermediar 2014