5 januari 2016 Vincent Kalf

9 VALKUIL TIPS VOOR EEN VITAAL 2016 !

Het is moeilijk als je jezelf hebt voorgenomen zo aan het begin van een nieuw jaar om een gezondere levensstijl te gaan aannemen. Waar moet je dan precies beginnen ? Ook ik wist niet wat ik precies moest enige tijd geleden en wat ik allemaal moest vermijden om die gezondere levensstijl eigen te maken. Het was een soort van vallen en opstaan proces voor mij, maar ik heb voor mezelf nu een fijne levensstijl gevonden en weet nu ook precies wat te vermijden om fit te blijven. Ik heb hier 9 simpele tips om als uitgangspunt wat je moet vermijden, zodat je vitaler door het leven gaat! Houd er wel rekening mee dat dit voor mij werkt, dus als je zelf iets doet dat ik niet in deze lijst heb staan, maar het werkt wel voor u, dan moet je dat zeker niet veranderen. Dit zijn mijn 9 tips:

blog Richard 10 things to avoid

1 | Bewerkte levensmiddelen

Ik weet het, ik weet het, we hebben het allemaal al eerder gehoord. Bewerkte voedingsmiddelen moeten worden vermeden ten koste van alles. Maar dat weerhoudt ons er niet van het toch te kopen. Verwerkt voedsel is echt niet goed voor u als u echt fit wilt te worden, omdat;

  • Meestal zitten ze vol vet en /of suiker en / of natrium
  • Ze zitten vol met chemicaliën en slechte ingrediënten die daadwerkelijk uw vooruitgang zullen vertragen.

Om ervoor te zorgen dat u alle resultaten en vorderingen behaald die u in gedachten heeft en die u eventueel wilt bereiken in combinatie met bijvoorbeeld een workout-programma, is het essentieel om zo veel mogelijk uit de buurt van bewerkte voedingsmiddelen te blijven. Natuurlijk is een paar keer zondigen niet het einde van de wereld, maar waarom zou je voedsel vol chemicaliën en een lage voedingswaarde qua ingrediënten in je lichaam willen stoppen? Ik haal mijn discipline voor het eten van puur en gezond voedsel uit mijn vernieuwde mindset “Ik wil namelijk alleen nog maar gezonde ingrediënten in mijn lichaam stoppen, zodat het een goed geoliede machine is” in plaats van “I do not care, wil ik dat mijn lichaam in orde is “geloof me echt, mijn lichaam en was niet gezond van binnen en dat had alles te maken met het eten van bewerkte voedingsmiddelen.

2 | Het eten van te weinig calorieën

We weten allemaal dat we niet te veel calorieën mogen eten, maar velen van ons gaan dan het andere uiterste doen en eten te weinig. Dit is eigenlijk net zo slecht als het eten van te veel calorieën, en het zal je niet helpen om fit te worden. Misschien wordt je er wel mager van, maar dat is niet wat je moet nastreven. Een mooi gespierd lichaam heeft namelijk energie nodig en calorieën om spieren op te kunnen bouwen en goed te kunnen herstellen.

Daarom raad ik u persoonlijk niet aan om uw calorieën elke dag bij te houden. Ik denk namelijk dat het dan een obsessie kan worden. U kunt natuurlijk wel een registratie voor bijvoorbeeld een dag bijhouden om precies te zien hoeveel je nu eigenlijk eet (ik raad dan My Fitness Pal bijvoorbeeld aan om het in bij te houden). Maar belangrijk is hierbij dat je hier niet teveel bij stil moet gaan staan. In plaats daarvan, ben ik mijn maaltijden gaan monitoren en ben ik bewust gaan kijken naar de portie grootte en hoeveel wordt er nu specifiek aanbevolen voor elke voedselgroep. Dit is veel effectiever. Er zijn veel goede bronnen te vinden hiervoor op het internet met aanbevolen porties om zo een evenwichtig dieet te kunnen volgen.

3 | Vasthouden aan slechts één vorm van lichaamsbeweging

Het is belangrijk om je niet alleen te houden aan één vorm van lichaamsbeweging. Cardio is cool, maar je mist met deze training een aantal belangrijke spiergroepen die voor definitie in je lichaam zorgen, als Cardio alles is wat je doet! In plaats daarvan, kan je beter ook gewichtheffen – en nee, je zult niet “mannelijk” worden. De meeste sportscholen hebben een grote selectie aan fitness apparatuur die je heel goed kan gebruiken daarvoor.

Sommige van mijn favorieten zijn:

Leg Curl
-Hip Adductor / Abductor

4 | Het vergelijken van jezelf ten opzichte van anderen

Ik weet wat je denkt; het is onmogelijk om jezelf niet te vergelijken met anderen – het is ook heel natuurlijk dat je dat doet! Maar vergeet niet dat vergelijken een val is waar je snel in trapt. Het klinkt hard, ik weet het, maar denk er maar eens over na. Als je jezelf vergelijkt met anderen, geeft dat je geen goed gevoel, toch? Het belemmerd je vooruitgang in elk geval, omdat je wellicht iets nastreeft wat bijvoorbeeld niet voor jou is weggelegd. De volgende redenen leggen uit waarom spiegelen aan een ander echt niet verstandig is;

Allereerst, we hebben allemaal verschillende organen en verschillende genetica. Dat betekent dat je vriend(in) misschien wel in staat is om de spieren sneller op te bouwen dan jij, maar dat mag op geen enkele manier een reden zijn om jou te demotiveren. Je mag er namelijk – zo lang als jij nodig hebt over doen om het resultaat te behalen. Dit is jouw reis en niet een race – geniet ervan!

Ten tweede, je kunt jezelf niet spiegelen aan iemand die al jaren bezig is met trainen en gezond eten. En jij begint nog maar net. Gun jezelf de tijd om de nieuwe levensstijl eigen te maken. Want in tegenstelling tot alle misleidende reclames die er zijn, zal je niet direct een sixpack in drie weken tijd krijgen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je nooit een sixpack krijgt, meestal zal het maanden duren, misschien zelfs meer dan een jaar.

5 Als een dolle je calorieën bijhouden

Zoals eerder gezegd, raad ik niemand aan om je calorieën per dag bij te gaan houden. Dit is mijn persoonlijke ervaring, en samen met vele anderen die ik hier over heb gesproken, het bijhouden van uw calorieën per zal het eigenlijk alleen maar moeilijker voor u maken om uw doelen te bereiken. Verrassend ? Je zou denken dat je, je doelen sneller kan bereiken, omdat je veel aandacht besteed aan wat je eet. Nou, ja, dat zou kunnen helpen, maar op de lange termijn zal het je niet helpen. Het kan echt gemakkelijk omslaan naar een obsessie dan wordt calorieën tellen snel een ongezonde obsessie.

Veel belangrijker is het om plezier te maken en te genieten van je leven, ga uit met vrienden en tracteer je zelf af en toe. Het is goed om die dingen te doen! Een paar weekenden geleden at ik zo veel junk food met een groep vrienden van mij. Ik ben niet aangekomen in gewicht en het heeft mijn vooruitgang niet in de weg gezeten, omdat ik mij heel goed besef dat je dit jezelf moet gunnen en ervan moet genieten, maar en ik weet ook dat ik dan op maandag weer mijn routine en draad moet oppakken. Dus, geen stress – en veel plezier!

6 | Niet begrijpen van uw macro’s

Ik ben van mening dat het belangrijk is om je Macro’s te weten. Macro’s zijn de grammen eiwit, vet en koolhydraten je in elke dag nuttigt. Iedereen heeft een andere hoeveelheid grammen die je mag nuttigen per macro op basis van je leeftijd, geslacht, lengte en gewicht etc. Het kan heel gunstig voor u zijn om uw macro’s te volgen en zo de hoeveelheden goed kunnen bepalen. Als je dan echt iets wilt volgen, dan zou ik voor macro’s kiezen.

7 | Niet genoeg water drinken

Water! In feite is het ontzettend belangrijk, het kan zelfs een van de redenen zijn waarom je,je ABS zo slecht kon zijn. Water houdt je energiek, en het drijft je gifstoffen af en laat je huid schijnen door, om er maar een paar voordelen te noemen.

Probeer het drinken van 8 dl water per 1 ½ uur. Om te zorgen dat je dit consequent en op tijd doet kan je bijvoorbeeld een app downloaden om je hieraan te helpen herinneren of een waterfles consequent bijvullen en bij je houden en je wekker elk 1 ½ uur zetten.

Om het water wat aantrekkelijker te maken doe ik er zelf een citroen of sinaasappel erin.Dan is het nog lekker ook !

8 | Detoxen & trenddiëten

Thee Detox, citroen Detox, watermeloen Detox, wat voor Detox het ook is . Ik zou een hele blog kunnen schrijven over hoe detoxen en diëten werken , maar de conclusie is, dat het je niet zal brengen waar je zou willen, maar eerder het proces tegenwerkt. Detoxen is een korte termijn oplossing namelijk. Er bestaat namelijk geen magische pil, 3 weken programma of “natuurlijke” plant die je gezond en fit maken en waardoor je afvalt. Het is hard werken met veel toewijding en kost veel tijd, maar het is absoluut de moeite waard. Dus besteed niet uw tijd aan deze diëten en Detox kuren, maar ga voor de lange termijn oplossing en verander je mindset en levensstijl.

9 | Kopiëren van programma’s van je vrienden

Het programma wat je vriend(in) volgt hoeft niet voor jou te werken. Elk lichaam is namelijk anders. Kijk dus goed rond welke programma’s er zijn en probeer ze uit en bekijk dan of het voor jou werkt. Er zijn namelijk heel veel programma’s . Ik geloof erin dat het een combinatie van gezonde voeding en optimaal bewegen is. Als een bepaald programma niet lijkt te werken voor u, geef dan niet op!

Als u nog verdere informatie wenst over doeltreffende vitaliteit programma’s dan kan je altijd contact met me opnemen en ik zal met veel plezier mijn ervaringen met je delen.