Innovatief

­­Toonaangevende denkers, bestseller auteurs, vakbladen, de laatste wetenschappelijke inzichten van experts; hoe meer je weet, hoe meer je beseft wat je allemaal niet weet. De snelheid van nieuwe inzichten is in de hectiek van vandaag nauwelijks bij te benen. Bovendien blijkt dat we veel vergeten, 90% van wat we in een training leren, zijn we in no time vergeten. Zie ter illustratie de ‘normale’ leercurve en de bijbehorende Normal forgetting curve.

Het is duidelijk: nieuwe kennis, informatie en ervaringen blijven slecht hangen. Bij Hulshof TCP vinden we dat dit beter moet en kan! We gaan voor impact, merkbaar en blijvend resultaat voor medewerkers, teams en de organisatie. Hoe? Door verdiepende kennis en de nieuwste inzichten op het gebied van de neuropsychologie, (brein)leren, vitaliteitsmanagement en werkelijke gedragsverandering continu te vertalen naar de praktijk.

Wij trainen, leren en ontwikkelen vanuit de Spaced Learning curve en gebruiken voor een duurzame verandering het ‘Reactivation plan’: een zorgvuldig ontworpen ‘opvolgingsprogramma’ met allerlei interventies, zoals onlinetrainingen, gamification, classroom training, quick bits, 360 graden feedback opdrachten, intrinsieke activatie, etc. Zo wordt terugval in oud gedrag voorkomen en borgen deelnemers het nieuwe gedrag in hun praktijk.

Blijven leren, blijven ontwikkelen, innoveren, het zit in ons DNA.

In je vrij

Hoe ziet het eruit onder jouw motorkap? Hoe werkt het daar nu precies? In plaats van stil te staan bij deze wezenlijke vragen, racen we door.

Voor echte verandering is het belangrijk dat mensen in hun ‘vrij’ staan. Dan heb je precies die versnelling te pakken, waarbij je ruimte creëert voor een andere mindset en manier van doen. Intuïtiever. Met meer aandacht voor wijsheid, creativiteit en wendbaarheid.

Een flexibele organisatie waarin jouw mensen en teams het beste uit zichzelf en anderen halen. Daar worden ook je klanten blijer van.

Vitaliteit

Er is steeds meer lawaai in organisaties. We zijn altijd online. Vaak in een ‘open office’. Altijd bereikbaar. De smartphone is onze beste vriend. We zijn druk. Bewegen steeds minder. Slapen eigenlijk te weinig. Stress en burnouts nemen toe.

Hoe blijven jouw mensen vitaal en productief in een wereld vol afleiding? Dat gezonde en gelukkige medewerkers beter gemotiveerd zijn, beter samenwerken en betere prestaties leveren, weet je al lang.

Je moet verder durven gaan en een wezenlijke stap zetten in jouw vitaliteitsbeleid. Hulshof zet 12 jaar kennis en ervaring binnen de nutrition en sportwetenschap in voor het optimaliseren van lichaam en geest. Zo integreren we vitaliteit in onze programma’s en besteden we aandacht aan de fysieke fitheid, de energie, mentale weerbaarheid en de bezieling van jouw mensen.

Het resultaat: gezonde gelukkige medewerkers en een gezond bedrijf. En dat levert je bakken met tijd en geld op; reken die businesscase maar eens uit!

Het IKEA-effect

We kennen het allemaal. Schroeven die teveel op elkaar lijken, onderdelen die niet lijken te passen en vaak kom je er bij één van de laatste stappen achter dat je bij stap vier iets vergeten bent; terug naar af. Het duurt altijd langer dan je dacht, het kost loden moeite en het gaat – soms of vaak – gepaard met de nodige ruzie. Maar dan staat die kast eindelijk! En stiekem ben je er dan net wat trotser op dan op een kant-en-klaar geleverde kast.

In 2012 toonden de psychologen Michael Norton en Dan Ariely aan dat we een hogere psychologische waarde toekennen aan producten die we – geheel of gedeeltelijk – zelf hebben gecreëerd. Deelnemers aan het onderzoek werden gevraagd waarde toe te kennen aan een IKEA-meubel dat ze zelf in elkaar hadden gezet en aan hetzelfde meubel dat gemonteerd en wel werd geleverd. Wat bleek? De deelnemers waren maar liefst bereid om tot 63% meer te betalen voor de eigen fabricage. Bovendien bleek dat hoe lastiger het project was, hoe trotser de deelnemers op het eindresultaat waren.

Dit principe passen wij altijd toe: we laten deelnemers meebouwen aan de opzet van de verander- en ontwikkelprogramma’s. Omdat bewezen is, dat de geïnvesteerde moeite, gekoppeld aan het bereiken van een zinvol doel waarbij je zelf mag bepalen hoe je dat bereikt, échte voldoening geeft. Resultaat: blijere deelnemers, betere resultaten en een gedroomd rendement van je programma’s!

Echt rendement

Zeg eens eerlijk? Zit jij te wachten op ‘balance scorecards’ met ‘happy sheets’, een overzicht van het aantal deelnemers of de kosten van ontwikkeltrajecten en trainingen per deelnemer? Of ben je juist op zoek naar de impact voor jouw organisatie? Wat gaat er nu eigenlijk beter, slimmer of goedkoper na het ontwikkeltraject? En wat heeft het traject precies opgeleverd voor jouw organisatie, klanten en medewerkers?

Jaarlijks investeren organisaties veel geld in de ontwikkeling van medewerkers op allerlei niveaus. Toch vinden we het meten van het rendement van deze investeringen vaak lastig. Zo kijkt slechts 5% van de organisaties naar de ROI – return on investment – van deze trajecten. En nog minder organisaties meten de Return on Expectations (ROE) of Return on Objectives (ROO) van de verander- en ontwikkelprogramma’s.

Nog voor onze trajecten starten, staan we samen met onze klanten stil bij de meetbaarheid van het rendement van onze verander- en leerprogramma’s. Met het ‘einddoel voor ogen’ nemen we altijd de strategische doelstellingen van jouw organisatie als startpunt. Daarna bepalen we welke gezamenlijke inspanningen nodig zijn om succes te behalen. Dit succes vertalen we heel concreet in meetbare ‘output’- indicatoren. Zo meten we wat het veranderen en leren in de organisatie je oplevert, voor klanten, voor jouw medewerkers en voor de (financiële) groei van jouw bedrijf.

Samen met HulshofTCP ga je voor maximaal effect op mens, team en organisatieniveau. Wil je effect op je investering?