10 oktober 2016 Vincent Kalf

Hulshof TCP goes King’s College !

Onze Hulshof TCP Vitaliteit Directeur was een aantal weken geleden op bezoek bij King’s College in London. Hier een klein verslag over zijn ervaring daar.

Bij Hulshoftcp staan we erom bekend dat we goed op de hoogte zijn van de laatste wetenschappelijke bevindingen en wij gebruiken deze dan ook altijd met veel trots in onze training progamma’s en workshop. Onze trainers hebben zich dan ook ontwikkelt tot echte experts die alleen maar trainen op basis van bewezen feiten en modellen. Onze mensen oprecht “walk the talk”.

Adriano dos Santos, Vitaliteit Directeur, is een internationaal vitaliteit consultant met 12 jaar kennis en ervaring binnen het vakgebied van nutrition en sport wetenschap. Adriano is op uitnodiging van King’s College om als “honoured guest” een lezing te houden over de fysiologie van oefeningen en de impact die het heeft in onze darmen, vooral voor prikkelbare darm syndroom patiënten.

Adriano zijn interessante lezing werd afgelopen 23 september 2016 bijgewoond door artsen, diëtisten en medische studenten van de universiteit Kings’s college in Londen. In totaal waren er 253 mensen aanwezig aan wie hij alles heeft uitgelegd wat er nu precies gebeurt in onze darmen als we verschillende soorten oefeningen doen?

img_3377

 

Bepaalde oefeningen zorgen ervoor dat er een chemische reacties kan plaatsvinden in de darmen en deze hebben een sterke invloed op de manier waarop onze darm functioneert. Adriano heeft heel helder toegelicht aan de hand van een optimale combinatie van juiste oefeningen en juiste voeding er een positief effect kan optreden op het prikkelbare darm syndroom.

In samenwerking met de voedingskundige docenten van Kings’s college, heeft Adriano een optimaal oefening protocol voor patiënten ontwikkeld, die door diëtisten en artsen gebruikt kunnen worden in hun praktijk.
Volgens Adriano, zijn er “6 uit 10 mensen” die last hebben van een prikkelbare darm syndroom zonder dat ze dat zelf weten. Met de jaren hebben ze leren omgaan met de symptomen en denken ze dat er geen oplossing is voor hun ernstige gebrek aan energie, mood swings, depressies, overgewicht problemen, huid problemen en arme -of langzame cognitieve functies.

Deze mensen kunnen onderdeel uitmaken van jou afdeling of bedrijf. Je kan dan gerust de conclusie trekken dat de productiviteit van deze mensen een stuk lager zal liggen, dan bij mensen met een hoog energie niveau. Om hier achter te komen hebben wij een simpele vraaglijst samengesteld, deze kunnen de medewerkers invullen & kijken waar ze staan “pre-screening of diagnose”. Mocht de uitslag van de korte vragenlijst aangeven dat er wel degelijk sprake is van een prikkelbaar darmsyndroom, dan adviseren wij om samen met een ervaren voedingsdeskundige nauwkeurig te gaan kijken door middel een aantal extra testen, hoe je dit voor jezelf kan oplossen. Zodat je voel energie en zonder klachten weer in het leven staat.

Zoals reeds vermeld hebben wij een exclusief behandeling protocol opgesteld voor deze mensen, zodat deze mensen weer een vitaal en energetische leven krijgen.

Wil je meer hierover weten; neem dan gerust contact met ons op :

office@hulshoftcp.com